Het Deense bedrijf Isager levert sinds 1977 patronen en kwaliteitsgarens gemaakt van natuurlijke vezels, die wereldwijd bekend zijn en geliefd worden door breiers. De garens en patronen worden verkocht in geselecteerde winkels in Denemarken en internationaal. De oprichtster van Isager, Marianne Isager, en haar dochter en mede-eigenaar van het bedrijf, Helga Isager, staan achter een lijn populaire breiboeken.

De geschiedenis van Isager begon met ontwerper Åse Lund Jensen (1920-1977), die haar studio in 1960 oprichtte. Åse Lund Jensen's werk was geworteld in de Deense ambachtelijke traditie, maar ze haalde haar inspiratie met name uit de IJslandse en Faeröerse breicultuur. In samenwerking met Henrichsen's Yarn Mill maakte Åse Lund Jensen een reeks hoogwaardige wollen garens, en haar persoonlijke favorieten Spinni en Jensen Yarn maken nog steeds deel uit van het assortiment van Isager vandaag.

Åse Lund Jensen was een pionier in haar vakgebied en gedurende haar carrière heeft ze voortdurend gewerkt om breien erkend te krijgen als een ambacht, onder andere door haar vele tentoonstellingen en haar werk als lerares aan Skals Håndarbejdsskole, vandaag bekend als Skals - Højskolen for Design og Håndarbejde (Skals - School of Design and Crafts). Het was hier dat Marianne Isager en Åse Lund Jensen elkaar ontmoetten en hun vriendschap begonnen. Na de dood van Åse Lund Jensen leidde deze vriendschap later tot Marianne Isager die de rechten overnam om Åse Lund Jensen's tijdloze moderne patronen te gebruiken en het bedrijf voort te zetten zoals het vandaag bekend staat als Isager.

Het bedrijf Isager is nu gevestigd op een kleine boerderij in Tversted, een dorp in het noorden van Jutland, dicht bij de Noordzee, omgeven door prachtige natuur. Hier bevinden zich de winkel, groothandel en workshopcentra van het bedrijf.

© 2019 - 2024 Wolhuis | sitemap | rss